Search and Rescue Dogs (SARs)

De SAR honden, ofwel Search & Rescue dogs (reddingshonden) worden sinds kort opgeleid bij Four Winds. De vraag naar dit type honden is enorm gestegen, vooral in ramp en oorlogsgebieden. 


De honden worden getraind op menselijke geur. De rassen die worden gebruikt zijn op het moment veelal herders maar we bevelen zelf de labrador retriever en kleinere soorten jachthonden en terriërs aan. De SAR honden moeten van nature flexibel, krachtig en in zeer goede conditie zijn. Het terrein waar een SAR hond moet gaan werken is redelijk tot extreem moeilijk begaanbaar. Onze honden worden hierop getraind en we hebben verschillende locaties in onze omgeving. Vooral het trainen op deze extreem moeilijk begaanbare terreinen en het systematisch afzoeken hiervan heeft veel training en inzet nodig. Van karakter moet de hond nieuwsgierig en zeer sociaal zijn en een hoge drift hebben.


De honden worden getraind om een reactie te geven als ze de persoon gelokaliseerd hebben door middel van krabben en/of aanblaffen.


De grond-kadaver speurhonden worden ook getraind op ons training center. Dit type honden wordt getraind op de geurstoffen van een stoffelijk overschot. Onze honden worden getraind een speciaal aangeleerd zoekpatroon te volgen en een passieve reactie te geven bij lokalisering. De neus van de hond is zo goed ontwikkeld dat de hond zelf geurmoleculen kan lokaliseren van stoffelijke overschotten die geruime tijd begraven zijn. 

Four Winds K9

Tonnie & Linda Boeijen

Bergstraat 2a

5386 KL Geffen (Noord Brabant)

Nederland


T:  +31 (0)73-5322443
Mob. Linda:  +31 (0)6-54944403
Mob. U.A.E.:  +971 58 163 69 18
  +971 56 214 82 24